پرسمان3 | ||
|
جابر بن عبد اللّه بن حِزام انصارى ، روز اربعين شهادت امام حسين عليه السلام ، وارد كربلا شد و بر سرِ مزار امام عليه السلام رفت. اين ، نشان از آن دارد كه قبر ، كاملاً مشخّص و معيّن بوده است. چهار سال بعد از حادثه كربلا ، در سال ٦٥ هجرى ، توّابين ، به فرماندهى سليمان بن صُرَد خُزاعى ، پيش از رفتن به سوى شام ، از كوفه عازم كربلا شدند و چنان كه مردمان در اطراف حجر الأسود ، گِرد مى آيند ، بر سرِ قبر امام عليه السلام جمع شده ، سوگوارى كردند و انبوهىِ جمعيت در كنار قبر او ، بيش از انبوهىِ مردم در كنار حجر الأسود بود .
در نقل ديگرى آمده است كه مصعب بن زبير ، در وقت رفتن به جنگ با عبد الملك بن مروان ، در سال ٧١ يا ٧٢ هجرى ، بر سرِ مزار امام حسين عليه السلام آمد. در اين نقل ، آمده است : به روايت خوارزمى، مختار بن ابى عبيد ، اندكى پيش از قيامش در كوفه ، على القاعده در سال ٦٦ هجرى ، زمانى كه از مكّه به كوفه مى آمد ، ابتدا به قادسيه و از آن جا به كربلا بر سرِ قبر امام حسين عليه السلام رفت و آن را زيارت كرد. وى ، خطاب به امام عليه السلام گفت: «لباسم را از تنم در نخواهم آورد ، مگر آن كه از كسى كه تو را كُشت و با تو جنگيد ، انتقام بگيرم ، يا آن كه كُشته گردم» و آن گاه با قبر ، وداع كرد.
فَلَمّا بَلَغَ الحَائرَ دَخَلَ ، فَوَقَفَ عَلى قَبرِ أبى عَبدِ اللّه ِ عليه السلام . وقتى به حرم رسيد ، وارد شد و كنار قبر حسين عليه السلام ايستاد . از اين عبارت ، چنين برداشت شده است كه دستِ كم ، سايبانى روى مزار امام عليه السلام بوده است . روايات فراوانى دلالت دارند كه شيعيان ، از زمان امام زين العابدين عليه السلام ، به زيارت مزار امام حسين عليه السلام مى رفته اند . خودِ امام زين العابدين عليه السلام نيز گاه گاهى از محلّى كه در باديه براى زندگى انتخاب كرده بود، راهى عراق مى شد و به زيارت قبر پدر بزرگوارش مى شتافت.
منبع: دانشنامه امام حسين عليه السلام بر پايه قرآن و حديث ١٢ نظرات شما عزیزان: موضوعات مرتبط: برچسبها: |
|